OVER ONS

Ja, we houden van koffie. En van een frisse pint in de zon, schattige baby’s, groene parken en reizen. Maar bovenal van een mooie wereld. Wij zijn denkers en doeners die ‘genoegen nemen’ niet in ons woordenboek hebben staan. We zijn makers & shakers, avonturiers die wild worden van een uitdaging. Wij houden van oplossingen bedenken waar wij, de planeet en iedereen rond ons blijer van wordt.
Een jaar geleden ontmoetten we elkaar op een terrasje: Vanessa als practical manager van de Plastic Attacks en Ineke als mede-oprichtster van Mei Plasticvrij. Twee drankjes later high fiveden we enthousiast: wat als we samen aan een reële oplossing werkten voor één van de vele problemen rond wegwerp? Billie Cup was geboren en is onze favoriet kindje ever since (ja, lieve kinderen van ons, we houden ook van jullie, hoor, zielsveel!).

Cup Chiefs

Ineke Van Nieuwenhove

Ondernemende duivel-doet-al en yogadocent. Weird combo, we know. Ze maakte ooit een muziekvideo met customized slipjes en danste droogwaterballet (don’t ask). Maar ze heeft ook een warm hart voor de planeet en haar zeeën. Wegwerp hoort niet thuis in een mooie wereld. Hergebruik is the only way to go. Haar motto: ” I don’t need easy. I just need possible.”
(Soul Surfer)

Vanessa Debruyne

Zero waste activist en vrolijke predikant van de afvalvrije gospel. Waarschijnlijk als kind in een pot met toverdrank gevallen. Niets met mate en bij twijfel altijd ja. Heeft een zwak voor Britse humor, perfecte zinnen en schone liedjes die blijven duren.

Mei Plasticvrij vzw

Een maand lang met zijn allen zoveel mogelijk wegwerpplastic uit ons leven bannen. Dat is het doel van Mei Plasticvrij. Opgestart in 2018 inspireert de sensibiliseringscampagne elke meimaand tienduizenden deelnemers met tips & tricks. Maar ook bedrijven, producenten, winkelketens en beleidsmakers leggen we kritische vragen voor: ‘Hallo, jongens, en wat doen jullie?’ Voor ons is het een en/en-verhaal: iedereen moet zijn steentje bijdragen om plastic afval te verminderen en de wegwerpcultuur terug te dringen.

Part of the Recup Family

In Duitsland is de waarborgbeker een succes. De bekers van Recup, ons Duits moederhuis, zijn te vinden in meer dan 2000 zaken verspreid over het hele land. Recup maakt onze Billie Cups en komt met antwoorden op vragen die we niet eens moeten stellen. Danke schön, zeggen wij dan. Zonder Recup was Billie er vandaag niet.

MET STEUN VAN

Mei Plasticvrij

Stad Antwerpen

Stad Gent

Vlaanderen Circulair

Recup