OVER ONS

We zijn een team van waste warriors, op missie om de afvalbakken leeg te krijgen. We zijn gewapend met herbruikbare oplossingen en schieten op alles wat wegwerp is. Onze energie halen we uit de pioniers die samen met ons de switch maken. De toekomst is herbruikbaar. Less is now.

Billie cup around the cities

Waarom zijn we met Billie Cup begonnen?

Billie Cup is opgericht door twee milieu-activisten die dromen van een propere planeet. Vanessa en Ineke ontdekten de herbruikbare beker aan 1 euro waarborg op de eerste afvalvrije festivals. Wat als we ook zo’n systeem hadden voor alle dagelijkse take away? Ze ontwierpen een prachtige cup en noemden hem Billie. Klein maar dapper genoeg om alle wegwerpbekers te vervangen!

the Billie Cup team

Billie Cup & Ecocup

Ecocup is onze partner-in-cups en de organisatie die ervoor zorgt dat er op evenementen afvalvrij gedronken wordt. Van grote festivals en sportmanifestaties tot kleinere studentenfeesten en kerstmarkten, we kunnen het allemaal. Wijn, frisdrank of bier, uit de bekers van Ecocup drink je altijd met plezier.

Part of the Re-uz Family

Re-Uz is het Europees project waartoe Billie Cup en Ecocup behoren. Het gaat om volledig aanbod van herbruikbare oplossingen voor dagelijkse gebruik en events, zowel simpele systemen als high tech innovaties. Alle cups en bowls worden ontworpen en geproduceerd in Frankrijk. Het netwerk is actief in meer dan 10 Europese landen. Ons motto: Less is now!

MET STEUN VAN

Mei Plasticvrij

Stad Antwerpen

Stad Gent

Vlaanderen Circulair